luni, 4 iunie 2012

OUĂ BENEDICT

Pentru un plus de rafinament al unor dimineți minunate, vă recomandăm cu drag un mic dejun delicios demn de o bucătarie regală.
În mare parte rețeta e una simplă care include partea de jos a unei brioșe, bacon, un ochi, precum și un sos olandez, însă gustul este într-adevăr unul deosebit.

Ingredientele necesare:
- 4 ouă;
- 2 muffins-uri;
- câteva feliuțe de bacon;
- o linguriță de sare;
- 100 - 150 ml de oțet;
- o lămâie;
- câteva fire de ceapă verde.

Mod de preparare:
Pentru început se scot din timp din frigider ingredientele pentru a fi la temperatura camerei. Noi am adaptat puțin cele necesare în funcție de disponibilul din frigider:)) așa că muffins le-am înlocuit cu feliuțe de pâine, iar bacon-ul cu feliuțe de salam.


Se separă gălbenușurile de albușurile pentru două ouă. Între timp se pune la fiert o oală de 5 litri de apă pentru bain marie însă nu plină, ci astfel încât vasul care va fi pus deasupra apei să nu atingă apa.

Între timp se prăjesc feliuțele de bacon/salam în tigaie până devin crocante:


Pentru sosul olandez se procedează în felul următor: când apa fierbe se adaugă oțetul și sarea și pune deasupra un alt vas care să nu atingă apa în care se bat gălbenușurile împreună cu zeama de la jumătate de lămâie până se fac ca o spună. După aceasta se adaugă câte un cubuleț de unt amestecându-se continuu, până totul arată ca o cremă. Se ia de pe aragaz sosul care se condimentează după gust și se lasă la loc călduț.

În vasul cu apă se adaugă 2 ouă sparte timp de trei minute.

Între timp se pun feliuțele de pâine la cuptor până capătă o culoare aurie. Peste fiecare feliuță de pâine se pun feliuțe de bacon/salam și câte un ochi, apoi sos olandez și câteva firișoare de ceapă verde. 
Rezultatul este unul extrem de gustos căruia i se pot adăuga și câteva roșii cherry.



POFTĂ BUNĂ!!!

2 comentarii: