vineri, 29 iunie 2012

PRĂJITURĂ CU VIŞINE ŞI BEZEA

Ingrediente necesare:

* 500 g - vișine fără sâmbure;

* pentru primul blat:
  • 150 g făină;
  • 1 gălbenuș de ou;
  • 100 g unt;
  • 50 g zahăr.
* pentru cel de-al doilea blat:
  • 5 ouă;
  • 200 g făină;
  • 50 ml ulei;
  • 1 pliculeț zahăr vanilat;
  • 100 g zahăr;
  • 1 pliculeț praf de copt.
* pentru bezea:
  •  4 albușuri de ou:
  • 100 g zahăr.
Modalitate de preparare:

* pentru primul blat:
 Se amestecă zahărul cu unt până se topește untul și zahărul după care se încorporează gălbenușul și apoi făina. După care se bagă aluatul la frigider pentru 30 minute.


* pentru al doilea blat:
Se separă albușul de gălbenuș. Se bat albușurile spumă, apoi se adaugă zahărul. Se adaugă gălbenușurile bătute în prealabil. Acestea se adaugă treptat pentru a nu se lăsa spuma de albușuri. În continuare se adaugă zahărul vanilat, uleiul și făina. Făina se amestecă cu praful de copt în prealabil.





* pentru bezea:
Albușurile cu zahăr se bat până strălucește spuma. 

Se scoate aluatul din frigider și se întinde după care se pune în tavă. Se adaugă un strat de vișine, iar peste vișine se adaugă o jumătate din compoziția celui de-al doilea aluat și se pune la cuptor pentru 10 minute.
După ce se scoate de la cuptor se adaugă încă un strat de vișine și peste ele cealaltă jumătate din blat.
Se pune totul la cuptor pentru 40 minute la 160˚C.
Se scoate prăjitura și se adaugă peste ea beazeaua făcută anterior. Se pune din nou la cuptor până capătă un aspect arămiu.

Se servește rece!









POFTĂ BUNĂ!


3 comentarii: