* 6 - 7 cartofi;
* 2 ouă;
* 50 g smântână;
* 100 g caşcaval (după preferinţe);
* 100 g măsline;
* 100 g ciuperci;
* 50 g brânză sărată;
* o legătură ceapă verde (opţional);
* 10 g unt;
* condimente:
- sare;
- piper;
- mărar.
Mod de preparare:
* se pun cartofii la fiert pentru 15 minute. Între timp se bat cele două ouă peste care se adaugă smântâna şi condimente, precum şi codiţele tăiate de la ceapa verde:
* se topeşte untul într-o tigaie şi se căleşte partea rămasă de la ceapa verde:
* ceapa se pune pe fundul vasului de yena. Se adaugă jumătate din cartofii tăiaţi felii, adăugându-se şi sare şi piper:
* peste primul strat de cartofi se pun ciupercuţele şi brânza, apoi restul de cartofi şi măslinele:
* se toarnă amestecul cu ouă bătute şi se presarăcaşcavalul. Vasul se pune la cuptor pentru 30-40 minute, până când capătă o crustă arămie (cam 30 de minute este bine să lasaţi capacul, după care se scoate):
Vă urăm POFTĂ BUNĂ!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu