miercuri, 28 noiembrie 2012

CARTOFI GRATINAŢI

Ingrediente necesare (pentru patru porţii):
    
     * 6 - 7 cartofi;
     * 2 ouă;
     * 50 g smântână;
     * 100 g caşcaval (după preferinţe);
     * 100 g măsline;
     * 100 g ciuperci;
     * 50 g brânză sărată;
     * o legătură ceapă verde (opţional);
     * 10 g unt;
     * condimente: 
          - sare;
          - piper;
          - mărar.




  
Mod de preparare:
     * se pun cartofii la fiert pentru 15 minute. Între timp se bat cele două ouă peste care se adaugă smântâna şi condimente, precum şi codiţele tăiate de la ceapa verde:




* se topeşte untul într-o tigaie şi se căleşte partea rămasă de la ceapa verde:


* ceapa se pune pe fundul vasului de yena. Se adaugă jumătate din cartofii tăiaţi felii, adăugându-se şi sare şi piper:
* peste primul strat de cartofi se pun ciupercuţele şi brânza, apoi restul de cartofi şi măslinele:



* se toarnă amestecul cu ouă bătute şi se presarăcaşcavalul. Vasul se pune la cuptor pentru 30-40 minute, până când capătă o crustă arămie (cam 30 de minute este bine să lasaţi capacul, după care se scoate):








Vă urăm POFTĂ BUNĂ!!!
 



 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu