Ingrediente necesare:
* 1 kg mere;
* 200 g făină;
* 100 g zahăr;
* 4 ouă;
* un pliculeţ de praf de copt;
* scorţişoară;
* un pliculeţ zahar vanilat;
* 10 g pesmet;
* 10 g unt;
* o lămâie.
Mod de preparare:
* se rad merele de coajă şi se taie cubuleţe. Peste ele se toarnă zahărul şi zeama de la jumătate de lămâie şi se lasă o jumătate de oră la frigider:
* între timp se unge tava cu unt şi se tapetează cu pesmet:
* se amestecă făina cu praful de copt:
* se bat ouăle, peste adăugându-se treptat făina, şi zahărul vanilat până când se formează o cremă:
* se pun merele în tavă, peste ele adăugându-se pasta. Nu este necesar ca pasta să acopere merele în totalitate întrucât compoziţia va creşte:
* se pune tava în cuptorul încins în prealabil la 180 de grade şi se lasă pentru 20-25 minute.
>POFTĂ BUNĂ !!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu