marți, 27 noiembrie 2012

CARTOFI UMPLUŢI LA CUPTOR

 Ingrediente necesare:
* 4 cartofi;
* 2 linguri smântână;
* o lingură brânză sarată;
* condimente:
   - rozmarin;
   - tarhon;
   - sare;
   - piper alb, negru;
   - oregano;
   - boia de ardei iute, dulce;
   - mărar, pătrunjel.
* 20 g unt;
* 50 g caşcaval;
* folie de aluminiu pentru împachetat cartofii.





Mod de preparare:
* se spală cartofii şi se pun la fiert în coajă cu sare şi piper timp de 15 minute. Între timp se amestecă condimentele cu smântâna şi brânza:





* se scot cartofii de la fiert şi se scoate miezul cu ajutorul unei linguriţe:



* partea cartofului scoasă (fără coajă, evident) se introducere în pasta realizată anterior. Cu această pastă se umplu cartofii în interior:


* opţional se poate presăra şi caşcaval peste ei pentru un plus de aromă. Cartofii se împachetează în folia de aluminiu unsă cu unt şi se pun la cuptorul încins la 180 de grade pentru încă 20 minute:



* se despachetează cartofiorii, rezultatul fiind delicios!

  
POFTĂ BUNĂ!!!
 

Un comentariu:

  1. Daaaaa,fac si eu cartofi umpluti dar putin altfel ,este demn de retinut si aceasta reteta.

    RăspundețiȘtergere