sâmbătă, 10 noiembrie 2012

TIRAMISU

Ingrediente necesare:

* 250g marcarpone;
* 200g pişcoturi;
* 3 ouă;
* 125 ml cafea tare;
* 2 linguriţe de zahăr pudră;
* o linguriţă esenţă de migdale;
* o linguriţă cacao;
* ornamente de cacao (opţional, mai mult pentru aspect).



Modalitate de preparare:


Pentru început vom pregăti crema de mascarpone astfel: se iau cele 3 ouă şi se separă albuşurile de gălbenuşuri. Se bat gălbenuşurile peste care vom adăuga zahărul şi amestecăm cu mixerul:






Se bat albuşurile spumă tare, iar peste ele se adaugă mascarponele. Se încorporează cele două compoziţii, amestecându-se (fără mixer) până se formează o cremă care se pune la frigider pentru câteva minute.



Cafeaua se prepară fără zahar, iar când se răceşte se amestecă cu esenţa de migdale. Pişcotorile se înmoaie în cafea însă nu trebuie să se îmbibe cu cafea pentru ca alfel prăjitura va ieşi prea moale.



Pişcoturile se aşează într-o tavă, peste ele punându-se câte un strat de cremă. Pe deasupra se pudrează cu cacao (eventual puţină ciocolată rasă - noi am folosit ornamente de ciocolată), iar rezultatul final trebuie să stea la frigider pentru câteva ore. Rezultatul este foarte gustos şi merge foarte bine cu un milkshake.
>


Poftă bună!!!

3 comentarii: