duminică, 9 decembrie 2012

PIEPT DE PUI CU SMÂNTÂNĂ

Un alt preparat foarte gustos şi care ne place foarte mult este puiul cu smântână. Deşi există o sumedenie de reţete, noi avem o variantă pe care o folosim de fiecare dată şi iese foarte gustoasă! Pentru această reţetă avem nevoie de:
* 500 g piept de pui;
* 300 g smântână;
* un cubuleţ Knorr/Maggy cu aromă de găină (nu e obligatoriu, dar dă un gust mai bun, mai ales dacă puiul e din comerţ);
* o lingură făină de grâu;
* ulei;
* condimente: 2-3 frunze de dafin, curry, tarhon, oregano, sare, piper măcinat şi boabe, mărar şi pătrunjel.


Mai întâi se taie carnea de pui în bucăţele mai mici:


şi se pune la fiert împreună cu frunzele de dafin, sare, piperul boabe şi puţin curry (noi am pus şi câteva boabe de coriandru):


Când a terminat de fiert carnea se scoate din apă, iar din apa rămasă se păstrează două căni (apa se strecoară).
Pentru sos punem la încins uleiul, peste care se adaugă făina şi se amestecă cam un minut, apoi se adaugă zeama de la pui şi cubuleţul cu aromă de găină. Se lasă să fiarbă şi treptat se adaugă smântâna şi puţin mărar şi pătrunjel tocat şi se amestecă până când sosul devine mai gros:


Când sosul este gata se adaugă şi puiul şi se mai lasă cam 5 minute, apoi se închide aragazul şi se adaugă restul de condimente: tarhon, oregano, mărar şi pătrunjel tocat.

Se serveşte cu mămăliguţă şi brânzică. Pofta bună!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu