Un alt preparat foarte gustos şi care ne place foarte mult este puiul cu smântână. Deşi există o sumedenie de reţete, noi avem o variantă pe care o folosim de fiecare dată şi iese foarte gustoasă! Pentru această reţetă avem nevoie de:
* 500 g piept de pui;
* 300 g smântână;
* un cubuleţ Knorr/Maggy cu aromă de găină (nu e obligatoriu, dar dă un gust mai bun, mai ales dacă puiul e din comerţ);
* o lingură făină de grâu;
* ulei;
* condimente: 2-3 frunze de dafin, curry, tarhon, oregano, sare, piper măcinat şi boabe, mărar şi pătrunjel.
Mai întâi se taie carnea de pui în bucăţele mai mici:
* o lingură făină de grâu;
* ulei;
* condimente: 2-3 frunze de dafin, curry, tarhon, oregano, sare, piper măcinat şi boabe, mărar şi pătrunjel.
Mai întâi se taie carnea de pui în bucăţele mai mici:
şi se pune la fiert împreună cu frunzele de dafin, sare, piperul boabe şi puţin curry (noi am pus şi câteva boabe de coriandru):
Când a terminat de fiert carnea se scoate din apă, iar din apa rămasă se păstrează două căni (apa se strecoară).
Pentru sos punem la încins uleiul, peste care se adaugă făina şi se amestecă cam un minut, apoi se adaugă zeama de la pui şi cubuleţul cu aromă de găină. Se lasă să fiarbă şi treptat se adaugă smântâna şi puţin mărar şi pătrunjel tocat şi se amestecă până când sosul devine mai gros:
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu