joi, 13 decembrie 2012

PRĂJITURĂ CU MERE ŞI NUCĂ

Zilele acestea am încercat o altă variantă de prăjitură cu mere care a ieşit foarte bună şi este şi foarte uşor de făcut aşa că vrem să v-o împărtăşim! Ingredientele necesare sunt:

* 150 g margarină sau unt;
* două căni de nucă măcinată;
* 150 g de zahăr;
* o lingură cacao;
* două plicuri zahăr vanilat;
* 4 mere potrivite;
* 150 g făină de grâu;
* 4 ouă;
* un plic praf de copt;
* coajă de lămâie (şi zeama de la jumătate de lămâie mică).





* Pentru început se amestecă margarina cu zahărul şi se adaugă gălbenuşurile unul câte unul, amestecându-se foarte bine după ce se pune fiecare gălbenuş în compoziţie.
* Se adaugă miezl de nucă măcinat şi făina care a fost amestecată cu praful de copt şi coaja de lămâie. Îm compoziţie se poate adăuga şi cacao.
* Separat se bat albuşurile spumă împreună cu zahărul vanilat şi se adaugă peste compoziţie amestecându-se uşor.
* Merele se curăţă şi se taie în cubuleţe cât mai mici şi se adaugă în compoziţie la final. Tot la final adăugăm şi esenţele.


* Se pune compoziţia în tava de copt în care a fost pusă în prealabil hârtia pentru copt şi se lasă la cuptor pentru 30-35 minute la o temperatură de 180°. Poftă bună!









Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu