marți, 4 decembrie 2012

PLĂCINTE CU BRÂNZĂ DULCE

Ingrediente necesare:
* pentru aluat:
   - 500 g făină de grâu;
   - două ouă;
   - 4 linguri de zahăr;
   - un pliculeţ zahăr vanilat;
   - 50 g drojdie;
   - 200 mL lapte acru;
   - 30 g unt;

* pentru compoziţie:
   - 500 g brânză dulce;
   - două ouă;
   - trei plicuri zahăr vanilat;
   - esenţe: rom, vanilie, lămâie.

* ne mai trebuie încă un ou cu care vom unge plăcintele înainte de a le băga la cuptor şi zahăr pudră sau miere de albine şi miez de nucă pentru a le finaliza.



Mod de preparare:
1. pentru ALUAT:
    * se pune drojdia într-un bol şi se freacă cu zahărul, după care se adaugă 100 mL lapte acru călduţ, 100 g făină cernută. Se lasă pentru 10 minute la dospit.

     
    * între timp se pune la încălzit laptele acru rămas şi se adaugă şi untul ca să se topească. Separat se bat ouăle într-un vas şi se adaugă în bolul cu drojdia dospită. Peste aceastea se adaugă untul topit şi laptele acru cald. Făina se adaugă treptat în bol şi se frământă până ne iese un aluat care nu se prinde de mâini, dar nici să fie prea vârtos.


    * se lasă la dospit pentru o oră.


2. pentru COMPOZIŢIE:
    * peste brânză se adaugă cele două ouă, zahărul vanilat şi esenţele şi se amestecă până când se formează o pastă omogenă:




     * după ce aluatul a dospit se întinde într-o foaie mare şi se tare sub forma de dreptunghiuri sau cercuri sau se taie mai întâi aluatul şi se se întinde fiecare bucată individual. Noi am optat pentru ultima variantă:


     * peste fiecare bucăţică de aluat se pune compoziţia de brânză dulce şi se împăturesc:







     * se pun în tava de copt unde am pus în prealabil o foaie de copt:


     * se ung cu oul bătut şi se pun în cuptorul preîncălzit pentru 20 de minute la o temperatură de 150 grade unde se lasă pentru 30-40 de minute la temperatura de 180 grade până se rumenesc:



     * se scot din cuptor şi se presară cu zahăr pudră sau cu miere de albine şi nucă măcinată. Noi jumătate le-am pudrat cu zahăr şi jumătate le-am făcut cu miere şi nucă. Sunt foarte bune în special cele cu miere şi nucă!









Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu